Werkwijze kinderactiviteiten

De dansende Vlinder biedt verschillende creatieve kinderactiviteiten aan in Amersfoort en omstreken. Haar missie is om kinderen te laten stralen in hun Authenticiteit en Levensvreugde, vanuit hun Ware Essentie! Dit doet zij met de volgende activiteiten en werkwijze…

Dansexpressie

De Dansende Vlinder nodigt de kinderen uit om vanuit hun eigen creativiteit en expressie tot beweging te komen binnen een thema. Zo kunnen we voorbij de woorden, uiten wat er vanbinnen leeft en verinnerlijken wat er van buiten leeft! We gaan op ontdekkingsreis waarin we de mogelijkheden binnen het thema en ons lichaam onderzoeken. Deze dansreis gaan we samen met onszelf en onderweg is er ruimte voor een openhartige ontmoeting met anderen reizigers! De muziek, de omgeving en de ander, is onze inspiratiebron tijdens deze dansreis! Verbinding, Vrijheid, Speelsheid en Verwondering, staat altijd centraal bij de Dansende Vlinder! Wat je achtergrond ook is… alle kinderen zijn welkom om grenzeloos te komen dansen en van iedere beperking een mogelijkheid te maken!

 

Tekening

Regelmatig maakt de dansende Vlinder een tekening passend bij het thema, zodat de kinderen beter tot de verbeelding te kunnen komen tijdens de (dans)activiteit. Zie onderstaande tekening als voorbeeld…

 

Knutselen

Met inspirerend materiaal nodigt de Dansende Vlinder de kinderen uit om hun creativiteit de vrije loop te laten binnen het thema! In haar fantasieprikkelende opdrachten, laat ze veel ruimte vrij voor eigen invulling zodat de kinderen hun authentieke Ziel in hun werk kunnen leggen! Door ieder kind in zijn/ haar eigen creatieve bubbel te laten, en daarvanuit oog te hebben voor het werk van een ander, ontstaat er een harmonieuze verbinding en een uitwisseling van inspiratie.    

Thema’s

Natuur:
De expressieve en creatieve Natuur kan zeer heilzaam en inspirerend op ons inwerken. We mogen ons oneindig verwonderen over de diversiteit aan vormen, geuren, bewegingen, geluiden en kleuren! Tijdens de expressie kunnen we een verbinding maken met de natuur die in ons en om ons heen leeft! Samen mogen we het boek der Natuur leren lezen en al haar wijsheid en symboliek tot ons nemen in onze dans! Regelmatig kruipen we in de huid van een dier en bootsen we de karakteristieke eigenschappen na. Vooral met 3 jarige peuters wordt veel dierenplezier gemaakt!

Sprookjes:
De magische verbeelding van de sprookjeswereld met haar symboliek, glitter en glans, laat onze fantasie stromen! Het brengt ons naar ons gevoel en onze diepe herinneringen. De magie van de sprookjeswereld maakt een verbinding met de natuur, de elementen en krachten in onszelf. Vooral kleuters neemt de Dansende Vlinder mee op sprookjesreis.

Kleuren:
Elke kleur straalt zijn eigen sfeer uit en roept bepaalde emoties en gevoelens bij ons op… Zo kunnen we kleur geven aan onze dans!


Live muziek

Naast passende muziek uit apparatuur, speelt de Dansende Vlinder ook live met heel veel passie voor muziek en een uitgebreide verzameling aan muziekinstrumenten. Bij live muziek, of beter gezegd ‘levende muziek’, wordt er een intentie overgebracht, echt en puur vanuit het hart. Zo ontstaat er een bijzondere wisselwerking tussen de muzikant en de dansers! Met diverse muziekinstrumenten zoals harp, gitaar, ukelele, percussie instrumenten en  diverse rustgevende instrumenten zoals klankschalen, blijft het afwisselend. Als opzichzelfstaande activiteit of als afsluiting van een (dans)activiteit, biedt ze ontspannende klankbaden aan. Zo kunnen we uitrusten en navoelen wat de activiteit met ons heeft gedaan op fysiek en emotioneel vlak. 

Zang:
Voor inspiratie en een rijke beleving, maakt de Dansende Vlinder liedjes bij het thema die ze muzikaal begeleid. Ook worden er diverse onderdelen en oefeningen gecombineerd met zang. De kinderen zijn vrij om mee te zingen.

(Wil je meer weten over de muziekactiviteiten van de Linda?
Zie ‘The Sound Of Love’ in de menubalk!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ouder en kind

Vaak worden in het laatste kwartier de ouders uitgenodigd om de dans te bewonderen van hun kind, zodat het kind kan stralen! Daarna is er een verbindend dansfeestje waarin ouder en kind samen mogen dansen en om de activiteit in rust af te sluiten, ervaren we samen een magisch klankbad met lichtjes en zachte dekens.
Samen spelen, plezier maken en elkaar zien in zijn/ haar kracht, is immers heel waardevol voor de liefdesband tussen ouder en kind.

 

Thema’s zintuiglijk ervaren

De Dansende Vlinder laat de kinderen het onderwerp zintuiglijk ervaren zodat ze zich ermee kunnen verbinden en zich kunnen laten raken. We ruiken, voelen en bekijken een bepaald voorwerp of materiaal, waardoor de dansbeleving veel intenser wordt. Kinderen kunnen de wereld leren kennen en ontdekkingen een kostbaar plekje geven, wanneer zij niet alleen met hun hoofd, maar met heel hun wezen het thema tot zich te nemen. Ook werkt de Dansende Vlinder met materiaal zoals bijvoorbeeld verkleedkleren, gekleurde doeken, bellen, lichtjes, linten en veren. Het gebruik van materiaal geeft een magisch beeld, bovendien werkt het erg inspirerend en maakt de beleving rijker!

 

Verhalend

We kruipen in de huid van een magisch wezen, een dier of iets uit de natuur en maken onvergetelijke avonturen mee, in verbinding met elkaar! We creëren een magische sfeer met onze fantasie en betoverende attributen! 

 

Ontspanning 

Even uitrusten van de drukte van alledag of van de energieke dans. Geen verwachtingen en verplichtingen, alleen maar ontspannen in het hier en nu! Door stil te staan, kunnen wij tot onszelf komen en kan er weer nieuwe energie binnenstromen. Op een speelse en fantasierijke manier geeft de Dansende Vlinder ontspannings- en ademhalingsoefeningen, klankbaden en visualisatie meditatie.

 

Aarding en bewustwording van het lichaam

Door te veel in je hoofd te zitten, onzekerheid, stress en angst, verlies je het contact met de grond en je lichaam. Het is juist erg belangrijk om stevig geaard in je lichaam te zijn omdat het je weerbaar maakt, rustig en meer aanwezig in het hier en nu. Het zorgt er voor dat je lekkerder in je vel komt te zitten en makkelijker bij je eigen energie kunt blijven. Daarom geeft de Dansende Vlinder tijdens haar lessen spelenderwijs en met fantasierijke beelden, aardings- oefeningen. Dit doet zij door het innemen van ruimte, stevige bewegingen, contact met de te grond maken, afzetten, evenwichtsoefeningen, fysiek contact en visualisatie meditatie.


5 Comments

Papa

2 februari 2015 om 10:29 pm

Hoi Lin, wat een leuke foto’s! Goed dat je er foto’s bij gedaan hebt waarop jij met de kinderen bezig bent.

Liefs,
je Pa

Neal Heilijgers

27 juli 2015 om 10:52 am

Goededag,

Wij zijn opzoek naar iets met dansen voor onze dochter. Wij merken dat ze hier behoefte aan heeft. Ik zag dat de locatie waar de cursussen worden geven ook dicht bij ons in de buurt zijn.

Onze dochter is alleen 3 jaar en 7 maanden. Nog geen 4 en ik zag op de website dat daar de leeftijd voor stond. Wellicht kunt u meedenken wat de oplossing hiervoor is? Want ik heb het idee dat die paar maanden niet veel hoeft uit te maken?

Welke klassen heeft u en hoeveel kindjes zitten daar in en wat zijn de dagen?

Graag uw reactie,

Neal Heilijgers

Astrid Roosjen

27 november 2016 om 9:46 am

Beste, wij wilden graag weten wat de mogelijkheden waren voor dans voor onze dochter van 5 op de zaterdag.
Groete Astrid

Femke van Duijvenbode

8 juli 2017 om 8:25 am

WoW WoW WoW Linda?!!!!
Wat een geweldige dingen doe je!
Echt!
Een duizendpoot ben je, die in al haar kleuren straalt!
Word hier zo happy van??!!

Het duurde even voordat ik op je site ging kijken…zat zó in m’n schilders~bubbel!
Maar héél graag ontvang ik van jou de uitnodiging voor 1 oktober!
Ben zóooo benieuwd!

En kleuterdans…word dat alleen op de zaterdag gegeven?
Want dan is Eliah bij zijn vader…

Hoor graag van je mooi mens??!

Knuffel✨✨✨✨

Helma onland

16 oktober 2022 om 6:27 pm

dag dansende vlinder , zijn er workshops voor kinderen van ca 8,5 jaar. hartelijke groet,

Uitloggen op dit account

Geef een reactie

Nieuwsbrief